utorak, 3. siječnja 2012.

My new candy


 Dragi moji,

Božić je prošao ali me poklon koji sam dobila i dalje veseli. :) Iako sam odustala od bijelog Armanija koji mi se prvotno svidio zbog bezobrazno visoke cijene, pod borom sam našla ovog ljepotana koji mi, svaki put kad pogledam koliko je sati, izmami osmijeh na lice. <3


Dijelite li moje oduševljenje?
Ljubi vas TW :*

ponedjeljak, 2. siječnja 2012.

Bloggers strike again


Dragi moji,

2011. otišla je s velikim praskom i lijepo smo je ispratili. No prije nego što se zauvijek od nje oprostimo predlažem vam da vidite što sam, zajedno s drugim blogericama, radila krajem godine. Kako bismo odabrale savršen stajling za doček Nove godine, uputile smo se još jednom u Accesoires - dućan s najvećim izborom modnih dodataka u kojem sam ikad bila! Evo što smo snimile:


Više na cro-a-porter.hr

Posebno hvala Jurici Sertiću koji nas je strpljivo čekao dok smo pelješile dućan! <3

Kako bismo stvarno zaokružili staru godinu, stiglo je i pisamce s najčitanijeg modnog portala u Hrvatskoj s pitanjem - po čemu ću pamtiti 2011. Evo i naših odgovora:


Po čemu će naše modne blogerice pamtiti 2011. godinu

2011. godinu pamtit ćemo po pravoj eksploziji modnih blogova u Hrvatskoj. Kad je već tako, red je da vidimo po čemu će modna 2011. ostati u sjećanju junakinjama naše Blogomanije!
Autor: CroModaZagreb 

Ana Karadžole, Katarina Matić, Sonja Cvrk i Ana Belić
Ana Karadžole, Katarina Matić, Sonja Cvrk i Ana Belić
Sonja Cvrk (Trendy White): Protekla 2011. godina bit će po mnogo čemu zapamćena, no u mojim očima najviše kroz sferu eksplozije blogerske scene u Hrvatskoj. Osim što su blogeri zauzeli svoja mjesta u prvim redovima
Blogeri su zauzeli svoja mjesta u prvim redovima najznačajnijih modnih evenata
revija najznačajnijih modnih evenata, razvile su se i neke suradnje s domaćim dizajnerima, od kojih bih posebno stavila naglasak na suradnju eNVy rooma i Ljupke Tanevske, budući da se radi o presedanu jer su dizajneri na svojoj reviji koristili torbice koje ova vrlo talentirana blogerica samostalno izrađuje.

Osim dizajnera, blogere su primijetili i validirali brojni portali koji su, uz bok CroMode, napravili i par intervjua i snimanja s mladim zaljubljenicima u modu.

Modne blogerice postale su prave zvijezde (Foto: Belizar Valić / CroModa)
Modne blogerice postale su prave zvijezde (Foto: Belizar Valić / CroModa)
2011. bit će svakako zapamćena i po pojavi Borne Rajić na Cro A Porteru kao dizajnerice samostalne kolekcije koja je imala odjeka i nekoliko tjedana nakon same revije, po pozitivnim kritikama koje je za svoju kolekciju skupio Luka Grubišić nakon nekoliko sezona inzistiranja struke o njegovom ponavljanju, po odličnom performasu koji nam je priredio Juraj Zigman i po mafijaškoj kolekciji modnog dvojca ELFS.

Versace za H&M - kolekcija koja je zapalila modni svijet
Versace za H&M - kolekcija koja je zapalila modni svijet
U protekloj godini H&M je otvorio i proširio svoje trgovine diljem Lijepe naše te je ugostio i limitiranu kolekciju Versace for H&M, za koju se stajalo u redovima i koja je rasprodana u svega nekoliko dana. Osim toga, Zagreb je ugostio Chanel Make-up Studio u samom centru, koji je donio dašak glamura koji smo tako dugo čekali.

Cro A Porter za jesen/zimu 2011/2012.
Cro A Porter za jesen/zimu 2011/2012.
Godinu ćemo zaokružiti hrvatskim dizajnerima koji su nam priredili brojne poslastice za najluđu noć u godini - od čarapa sa motivom pištolja, preko limitiranih kolekcija majica s printom, do neobičnog spoja ukrasa za bor/nakita i fantastičnih novogodišnjih haljina posipanih gliterom!

Ana Karadžole (Psycho Couture): Ovu godinu ću pamtiti po totalnom boomu modnih blogova u Hrvatskoj. Mnogo se novih blogova pojavilo, a stari su ostali tu i postajali sve bolji. Bili smo na mnogo revija, upoznali mnogo ljudi, fotkali i zabavljali se. Modni događaji u Hrvatskoj koje ću definitivno pamtiti su otvorenje prvog H&M-a u Zagrebu i otvaranje Chanel makeup studija u Zagrebu. Tome mogu pridodati i otvorenje prvog dućana britanskog branda za koji se nikad nisam nadala da će doći kod nas - Illamasqua.

Illamasqua u Zagrebu
Illamasqua u Zagrebu
Bilo je tu i svjetskih modnih skandala, kontroverznih kampanja i trendova koji haraju, no ipak ću godinu na kraju pamtiti po stvarima koje su ostavile pozitivan dojam na mene i po divnim ljudima koje sam upoznala. Prolazne stvari su samo prolazne i lako se zaborave, bitne su one koje su ostavile utjecaj i nastavljaju biti tu i dalje, poput prijatelja ili modnih inspiracija koje me tjeraju sve dalje i dalje.

Martina Tomašević i Katarina Matić (Fashiongossipmk): 2011. godina je za nas je bila posebna i burna. Ono što nas je najviše dojmilo je ono sto je nama i najbliže - the fashion blog boom. Moda je postala subjektivnija, brža i dostupnija. Industrija više nije mogla negirati utjecaj blogera i uključila ih je u svoj sistem. A čitatelji i blogeri su napokon došli na svoje, jer snaga bloga leži u tome što sada o modi možete čitati sa dojmom kao da razgovarate sa svojom najboljom prijateljicom na kavi. I to je ono što je nama najdraže, jer i mi tako modu doživljavamo. I osim našeg bloga, ne počinjemo dan bez pregleda drugih blogova:).

Kraljevsko vjenčanje (Foto: BBC)
Kraljevsko vjenčanje (Foto: BBC)
Mirna (Mirnah): Proteklu godinu ću sigurno pamtiti po kraljevskom vjenčanju na kojem je princeza Kate nosila prelijepu vjenčanicu modne kuće Alexander McQueen. Također ću pamtiti još jedno vjenčanje na kojem je jedna druga 'princeza Kate'(Moss) nosila vjenačnicu dragog joj prijatelja Galliana. Modna industrija se još uvijek oporavlja od Gallianovog istupa u ožujku ove godine, iako sam se ja tijekom cijele godine nadala kako će ga Dior vratiti natrag. Ovo je bila godina raznih suradnji, poput Missonija za Target, Versacea za H&M i Karla Lagerfelda za Macy's.

Ana Belić (Fashion in the Air): 2011. je definitvno bila vrlo zanimljiva godina, kako na modnom planu, tako i na mnogim drugima. Makar nije vezano uz modu, ja ću osobno 2011. definitvno prvenstveno pamtiti kao godinu kada nas je prerano napustio genijalni Steve Jobs. Kao velika ljubiteljica Appleovih gadgeta, jednostavno to moram napomenuti.

Gallianov odlazak iz Diora bio je jedan od događaja godine (Foto: ibtimes.com)
Gallianov odlazak iz Diora bio je jedan od događaja godine (Foto: ibtimes.com)
Što se hrvatske modne scene tiče, pamtit ću ovu godinu po nevjerojatnom blogerskom boomu. Ja sam otvorila blog prije skoro dvije godine, i tada ni u snu nisam očekivala da će uskoro nastati takva eksplozija. Kao trend koji je najviše obilježio ovu godinu, istaknula bih color blocking, jer se ta priča proteže kroz sve sezone. Na svjetskoj modnoj sceni bilo je svačega, a mene su se sljedeći događaji i suradnje najviše dojmili: Versace za H&M, koji me poprilično razočarao, najava Marnija za H&M od kojeg puno očekujem, kraljevsko vjenčanje Kate & Williama u travnju, te antisemitski ispad Johna Galliana, koji je teško opravdati i unatoč alkoholu.

Komentare možete ostaviti i ovdje www.cromoda.com

Nadam se da vam je Nova godina započela dobro i da će takva i ostati!
Puno vas voli i ljubi vaša Trendy White :*