utorak, 14. prosinca 2010.

Intervju - Zoran Aragović - BiteMyStyleZa one koji nisu upoznati s njegovim radom, predstavit ću najprije dizajnera koji se krije iza modnog branda BiteMyStyle. Fantastični mladi dizajner, Zoran Aragović, kreator je vrlo maštovitih, trendy, šarenih i veselih odjevnih komada punih stava, žestine i osobnosti.
Pristupačnim cijenama i prisnim stavom prema kupcima približava modu običnim ljudima koji žele izgledati drukčije od modnih klonova, a pritom pokazati svoj modni izričaj.
U nastavku slijedi intervju sa Zoranom na koji je trenutno pristao (o tom prisnom stavu vam govorim)..
Uživajte!


Više na: http://www.bitemystyle.com.hr/
Imaš zaista snažno ime. Kako to da si se odlučio predstavljati imenom
branda BiteMyStyle?

U početku je moja odjeća bila išarana različitim natpisima i grafitima i upravo je Bite my style bio jedan od natpisa koji se ljudima jako svidio te sam odlučio svoj brand  nazvati upravo tako.

Tvoj je stil zaista osebujan i jedinstven. Je li svaki komad osmišljen prije izrade ili te nakon početka izrade obuzme inspiracija?

Uvijek postoji neka nit vodilja kada dizajniram, bio to osnovni kroj, boje, dojam kolekcije, ali naravno, tijekom izrade se uvijek nešto doradi ili prepravi što u konačnici bude drukčije od osnovne ideje, ali to su čari kreativnosti.

Je li ti se kad dogodilo da si napravljeni komad pretvorio u nešto drugo
jer ti se prestao sviđati?

Da, znalo mi se to dogoditi, posebno kad nastupi kreativna blokada pa mi sve što napravim nije nikako OK -  to ja zovem “kreativni PMS” (haha), tako da često iz suknje nastane torba, iz torbe jakna i slično.

U tvojim se kolekcijama osjeća snažan utjecaj pop arta. Bi li svoje kolekcije nazvao ekstenzijom tog pravca?

Volim pop art no ne bih svoj modni stil nužno povezao s njim. Volim jaki kolorit, bogate
detalje, upečatljive odjevne kombinacije, grafičke elemente.

U izradi kojih komada najviše uživaš?

Volim raditi torbe.To me jako opušta jer mogu biti maksimalno kreativan.

Koji dio posla ti je najteži? (Pod time smatram sve od nabavke materijala do naplate.)

Najteže mi je kada mi po cijeli dan zvoni mobitel. To me često dekoncentrira, ne volim one tehničke i administrativne stvari, najljepše mi je ipak biti okružen tkaninama i stvarati priču.

Bude li ti drago kad vidiš svoju torbu ili drugi komad na nekome u gradu?

Naravno da mi je drago vidjeti svojih ruku djelo na nekome i veseli me to što se netko super osjeća u nekom od mojih odjevnih komada ili torbi.

Na Fashion Weeku u Zagrebu 2009. godine proglašen si najboljim dizajnerom te si osvojio modnu nagradu Manda. Je li ta nagrada za tebe otvorila koja vrata?

Ta mi je nagrada vrlo draga pošto sam jako dugo nastupao na FwZagreb tako da mi je to u svakom slučaju poticaj za daljnju karijeru, ali da mi je nagrada otvorila neka poslovna vrata moram priznati da nije.Ove si godine imao reviju na Cro-a-Porteru. Smatraš li to uspjehom budući da se radi o još jednom priznaju od strane struke ili je to za tebe više bio logičan slijed događaja?

Velika želja mi je bila prikazati reviju na CaPorteru i u razgovoru sa Viktorom Dragom odlučio sam se ove sezone upravo da na toj manifestaciji pokažem FunkThePunk jesen zima 2010/11.
CaP je na visokoj estetskoj i profesionalnoj razini pa mi laska što sam upravo tamo pokazao svoju kolekciju.

Što dalje? Postaje li Hrvatska preuska za tebe ili si sretan svojim napretkom ovdje?

U Hrvatskoj skoro pa i ne postoji modna industrija tako da o je o nekom većem poslovnom širenju teško govoriti jer ne postoje bazni uvjeti za to, ali me raduje što sve više kupaca prepoznaje moj rad i što se vide pozitivni pomaci u poslovanju, no svakako bih se volio okušati i izvan granica Hrvatske. Malo pomalo.

Koga bi, od poznatih Hrvata i Hrvatica, volio vidjeti u svojim kreacijama?

Ninu Badrić.

Kad bi ti neki High street brand tipa Mango ili Zara ponudio suradnju bi li prigrlio tu ideju ili bi to smatrao kompromitiranjem svog umjetničkog integriteta u slučaju da očekuju određene ustupke s tvoje strane?

Svakako bih razmotrio tu opciju i ako bi to značilo poslovni napredak za mene svakako bih prihvatio ponudu, no naravno, ne pod svaku cijenu.Možeš li mi za kraj ovog intervjua povjeriti neku slatku pikanteriju iz
svog života – npr. neki smiješno-neugodan trenutak ili drugu anegdotu koja te posebno zabavlja?

Bilo je svakojakih anegdota. Mislim da sam po prirodi dosta humoristična osoba, volim se šaliti pa tako često u društvu meni dragih ljudi bude dobra zezancija i svakakvih smiješnih situacija. Trenutno sam se navukao na igru Pictionary i  večeri često provodim u društvu prijatelja igrajući tu igru.

Hvala ti Zorane 


I za kraj, jedna slika vaše Trendy White u haljini BiteMyStyle by Zoran Aragović  <3

3 komentara:

  1. odlicne su mu stvari! baš po mom ukusu <3

    OdgovoriIzbriši
  2. I cijene su vrlo stvarno prihvatljive ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ta haljina je genijalna!! Vidjela sam ju na tebi i odmah mi se svidila :) svaka čast dizajneru, treba u HRV izdati kolekciju s obzirom na situaciju :) sve pohvale!!

    OdgovoriIzbriši