ponedjeljak, 5. ožujka 2012.

Casting za Cro A Porter S/S 2012


Dragi moji,

u subotu sam bila te sreće da sam se našla u dobrom društvu organizatora i dizajnera 19. po redu  Cro A Portera u kinu Europa u Zagrebu. Budući da je to za mene bila velika privilegija i čast, oprostit ćete mi na uzbuđenom tonu kojim ću pisati svoje dojmove. Na casting je došao zaista veliki broj modela, onih koji već rade pod okriljem poznatih domaćih modnih agencija, ali i onih koji "operiraju" samostalno - takozvanih "freelancera". Začudila sam se velikom broju muških modela koji su se predstavili, no moram priznati kako sam za većinu ipak smatrala kako se ne bi trebali baviti tim poslom. Jedan me se mladić posebno dojmio - dečko svijetle kose čije su gotovo cijele ruke bile prekrivene tetovažama u boji. Ono što nam se na prvi pogled učinilo kao previše na drugu "loptu" izazvalo je oduševljenje. Rijetko se dogodi da me se nešto toliko dojmi da mogu odmah reći - ovaj dečko će bukirati više od jedne revije danas. Za par tjedana vidjet ćemo jesam li bila u pravu. :)


Ako ovo čita bilo koji model (a nadam se da čita) neka ima na umu kako je zaista ružno vidjeti nekoga kako žvače žvaku dok se prezentira. Morate priznati kako osoba koja napadno žvače žvaku ne izgleda baš kao da je zainteresirana za bilo što. Tako je bilo i na castingu - ovi sa žvakom doimali su se kao da su sjedili dolje na kavi i iz zezancije došli na casting da vide kako će proći.


Ono što sam još primjetila svojim nestručnim okom je to da se većina modela ne zna primjereno odjenuti za casting. Osnovno pravilo je vrlo jednostavno - budi obučen tako da vidimo tvoje tijelo a ne stil koji njeguješ. Bilo je djevojaka u krasnim širokim haljinama i onih koje su imale sakoe na sebi. Njihov stil je odličan, ali to dizajnerima koji ih žele bukirati ne znači ništa budući da ne mogu vidjeti ni njihov struk ni širinu njihovih bokova ni grudi. Mislim da je prvo pravilo ozbiljnih modnih agencija za sve modele prilikom odlazaka na Go-See da se pred dizajnera dolazi u uskoj odjeći i visokim petama (za djevojke, naravno). Tu se vidjela najveća razlika između freelancera i na primjer Tihaninih djevojaka (Talia models) koje su gotovo sve došle primjerno odjevene na casting.


Posebno sam vesela jer sam ovom prilikom upoznala jednog vrlo zanimljivog dizajnera kojeg do sad nisam poznavala - Tomislava Bahorića. Njegovoj reviji se zaista veselim i jedva čekam vidjeti što nam je to pripremio za naše mužjake :)


Ove godine po prvi puta na Cro A Porteru izlaže i domaći Image Haddad :) Njihovu reviju pomno ću pratiti budući da imam naviku svratiti u njihove dućane - nije na odmet vidjet što se nudi prije nego dođe na police.


I za kraj malo slikica :)


Dio slika preuzet je sa službenih stranica Cro A Portera a potpisuje ih fantastični Jurica Sertić. Svakako pogledajte i ostatak fotografija ovdje .
Posebna zahvala cijelom CAP timu i velika pusa za V. i S. <3

Dragi moji, Cro A Porter je iza ugla, još nas svega nekoliko tjedana dijeli od najboljeg modnog eventa u Hrvatskoj. Ne znam za vas, al ja već sad osjećam leptiriće. Do tad i mene i vas čekaju još neka iznenađenja, intervju, suradnje i tko zna što još, ali u ožujku moje srce kuca brže samo zbog Cro A Portera..

Voli vas vaša Trendy White :*

Broj komentara: 6:

  1. Baš lijepo što si bila tamo! :)


    xoxo
    Antonia

    OdgovoriIzbriši
  2. uvijek se nanovo iznenadim tvojim stilom i kojom lakoćom me uvedeš u super priču..

    OdgovoriIzbriši
  3. bila sam na castingu jedan od modela i vidjela slično što i ti, neke cure baš neprimjereno dolaze odjevene, ali tko sam ja da kritiziram ;) divan post si napravila :)i odlične savjete udjelila :)

    http://worldisrunway.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. super stvar, nisam nikad prosustvovala nekom castingu :)
    nego, da, primjetih i ja da se neki ne znaju primjereno obuć, jbga. a, ovi kaj žvaču...ccc...izgledaš lijepo :*

    OdgovoriIzbriši
  5. Mrzim kada netko zvace zvaku na nekakvim formalnim mjestima, dogadjanjima, razgovorima i slicno. Isto tako ne mogu smisliti kada netko nosi kapu, ili sesir ili slicno u zatvorenome prostoru. Stvar pristojnosti i kucnoga odgoja. A sto se tice primjerenoga oblacenja, tu pak ne mogu nista reci jer niti sam u tom businessu, niti to pratim, niti me takve stvari posebno zanimaju. Anyway, ti si lijepa. :)
    S.

    OdgovoriIzbriši
  6. A bemu, nisu cure bas dosjetljive!
    trebale su na stati i puknuti jedan veliki balon...onak zbog tramaticnosti!

    OdgovoriIzbriši