četvrtak, 14. srpnja 2011.

Oriđiđi Bižuterija




Dragi moji,

kad se radi o hrvatskom dizajnu i dizajnerima, modi i domaćim modnim eventima, prva sam koja stoji odmah iza njih i potiče ih. Besplatna reklama, objava, pohvala - nema problema. No o nekim stvarima i šutim jer smatram kako su ljudi dovoljno upućeni da bi stekli svoja mišljenja bez mojeg utjecaja.

Danas sam ipak odlučila nešto reći na tu temu, odnosno, pokazati vam i ostaviti prostora da se odlučite je li to u redu. Sve je počelo s ovogodišnjim Cro A Porterom i revijom ELFS-a (moj osvrt možete pogledati ovdje ) iza koje sam komentirala kako mi se revija svidjela ali nisam bila sigurna je li to zbog ELFS-a ili zbog toga što dizajn podsjeća na spoj Boudoira i Luke Grubišića. U međuvremenu, kritika optužuje Grubušića za ponavljanje i dosadnost, a ELFS-i se uzdižu u nebesa praćeni lakim notama Žene, Majke, Kraljice i njene Bižuterije. Mislim da su odlično odabrali zaštitno lice za kampanju jer su zaista modna Bižuterija. Danas sam se stvarno iznenadila kad sam dobila na mail kupon za kupovinu ELFS majice po cijeni od 149 kuna. Kliknula sam na link i imala što vidjeti - iznad suknjice s mašnicom bijela majica s motivom sidra.. Hmmm, gdje li sam to već vidjela?


ELFS - LukA Grubišić
ELFS - LukA Grubišić
ELFS - Boudoir

Kažu da je u modi već sve izmišljeno. Niti je Luka izmislio print na majici sa puf suknjom i mašnom, nit su sestre Boudoir izmislile haljine s hrpom tila, ali svatko tko ima oči može vidjeti očitu kopiju. Obmanu? Bižuteriju! Zovite to kako želite,  ja vam nudim samo slikice..


Završimo s nekoliko stihova:

"Ja sam ti bila privjesak,
sto se sija, obmana il' kopija,
tvome srcu, samo bizuterija.
.."

Ljubim vas :*

21 komentar:

  1. bravo curo!potpuno se slazem s tobom,elfsi imaju svijetlih trenutaka,nitko im talent ne osporava ali toliko njihovih postupaka i izbora te bas bavode na ovakvo razmisljanje.komercijala na prvom mjestu ne dizajn.

    OdgovoriIzbriši
  2. putpuno se slazem. no nije u pitanju kopiranje samo hrvtaskih modnih dizajnera od strane ELFS-a vec i svijetskih popularnih brendova poput TOPSHOP-a, miss selfridga i ostalih..

    OdgovoriIzbriši
  3. hajde, da priznam, konacno zanimljiv osvrt na modni tsunami zvan elfs...

    OdgovoriIzbriši
  4. I meni se sviđa - pogotovo orginali ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. di si dobila taj kupon za Elfse? Ja biii :(

    OdgovoriIzbriši
  6. Ma sve je kopija ovih dana, ali se desi da original zasija negde u tami... Luka je definitivno bolji! :D Mene mi kad budem dosao u ZG ima da kupim tu jednu ogrlicu sa sidrom i da je nosim, bas me briga sta ce pricati ljudi, meni se jako svidja :))) kad smo vec kod toga, drugarica je u Bershki uzela jednu tako jebeno dobru torbu, ne izgleda kao zenska uopste, nego unisex, ali je nema vise, a kostala je 15 e :(((

    OdgovoriIzbriši
  7. Paul, kad dodjes u zg vodim te k Luki ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Privezak je ekstra!
    Svidja mi se tvoja zavrsnica!:)
    Inace ti si mi u favourite blogs !
    www.amolusso.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  9. meni se oni bas i ne sviđaju, nekako su mi hrvatski dizajneri previse show off i wannabe, i sve kaj imaju kradu na sve strane :(

    OdgovoriIzbriši
  10. dobar post :)meni je majica lijepa. :D
    dalo bih se naširoko o razno ranim hrvatskim dizajnerima. meni je jasno da je sve vec izmišljeno i viđeno, ali da netko kopira očito (ne mislim samo na elfse, btw vidjela sam da je neka cura na forumu kupila identicnu elfs majicu za 150 kn na placu) sve i to naplačuje masno. svaka čast onima koji su dosljedni sebe:)

    OdgovoriIzbriši
  11. Lol! Super si ti to zapazila, kao pravi detektiv :) Bravo, bravo! Nema problema za kavu, samo ti javi kad ti paše :**
    Xoxo, K.

    OdgovoriIzbriši
  12. Ovo je vec ofirno kopiranje, stvarno! :S A jedno veliko BRAVO za tebe, oko sokolovo! ;)
    xx,K.

    OdgovoriIzbriši
  13. http://www.stylecompare.co.uk/clothes/womens/one-shoulder/dresses/lace

    OdgovoriIzbriši
  14. http://www.youclothes.co.uk/product_description.php?shop=/Black%20Lace%20One%20Shoulder%20Dress&pid=166#

    OdgovoriIzbriši
  15. http://www.rarefashion.co.uk/outlet/lace-one-shoulder-ruffle-dress.html

    OdgovoriIzbriši