subota, 16. srpnja 2011.

N i V iz eNVy rooma


Dragi moji,

od kuda početi? Toliko sam uzbuđena da mi prsti sami lete po tipkovnici. :) Imajte strpljenja sa mnom, čeka vas danas luda vožnja. Možda je najbolje da vas prvo podsjetim kako su mi se prije tjedan dana javili dečki iz eNVy rooma i pozvali me na kavu i iznenađenje. E pa, jučer smo se našli na toj kavi i u 4 sata ispričali si sve što se ispričati dalo - i još nam nije bilo dosta. Toliko su dragi da bi ih ponjela kući i držala za kućne ljubimce.. <3

Budući da se ne bavim novinarstvom, niti mi je ekskluziva imperativ, mogu vam samo reći da sam čula njihove prekrasne planove za bližu i daljnju budućnost i ostala sam oduševljena. Dečki su od uvijek imali smisla za modu, marketing i biznis, a sad tek slijedi doza noviteta, neki pomaci i koraci naprijed. Želim im svu sreću i da zauzmu mjesto na tronu najboljih hrvatskih dizajnera kao što to i zaslužuju.

Sigurno se sjećate kad sam vam pisala o njihovom radu na projektu Green City Project u suradnji sa Konzumom;  imali su suradnju i sa Jacobsom kad su oslikali šalice (to je jedina šalica iz koje ja pijem kavu, čuva se samo za mene i bila je naručena kao poseban poklon pod bor za ovaj Božić), a predstavili su se i na CROPAK-u 2011 sa svojom vizijom mode iz recikliranih materijala. Svestrani, inspirativni, neponovljivi..

Green City Project
CROPAC 2011
Moje eNVy room 4 Jacobs šalice <3

No, kako ja ne bih previše duljila, mislim da je najbolje da ih vi upoznate onako kako se oni sami žele predstaviti - a to je kroz kolumnu koju su počeli pisati za portal BudiIN. Kolumnu možete pronaći ovdje eNVy room na BudiIN, a prvu koja je postavljena jučer možete odmah pogledati na mojem blogu:



eNVy room o modi i ostalim sporednim stvarima


OK, pozdrav svima! Mi smo Vjeko i Nikica. Naše klijentice nas najčešće opisuju kao onaj niži i onaj viši, tamni i plavi, brbljaviji i šutljiviji, Dalmatinac i Purger. Tako nas najčešće razlikuju. Često pobrkaju i imena, a kod prvog susreta uglavnom nas ne prepoznaju. Vjerojatno ne biste ni vi, barem ne na prvu loptu. Pitamo se zašto?

Vjerojatno zato jer smo poprilično….hmm, obični? Kamerofobični? Ne stršimo, rekla bi jedna prijateljica. Nismo avangardni aristokrati ukusa niti ekscentrična urbana stvorenja zvana hipsteri, ne nosimo sunčane naočale u zatvorenom i ne bojimo se sunca jer je must have imati blijedu aristokratsku put. Dapače, obojici nam godi ljeto jer bar tada nam podočnjaci nisu u prvom planu, ali nije da nas trendovi baš ne dodiruju. Nećete nas vidjeti na otvorenjima klubova, parfumerija, trgovačkih centara, tunela, autoputova, mostova...Bili, vidjeli i odustali. Nismo nikad kuhali, pjevali i plesali sa zvijezdama. Te talente, nažalost, nemamo.  Zapravo naše lice najčešće ćete vidjeti kad nas za vrijeme trajanja Dove Fashion.hr-a netko iz organizacije (gotovo za ruku) dovede pred kamere kako bi dali izjavu o kolekciji i o inspiraciji. No, vjerojatno mnoge od vas imaju našu haljinu!

Ovdje nećete čitati epske hvalospjeve o "našoj tihoj revoluciji koja će uzrokovati nezapamćene promjene u definiranju ženskog odijevanja na domaćoj sceni", ili poetska razmatranja o "dubokom umjetničkom smislu asimetrije u novoj kolekciji"… Podcrtat ćemo jednu izjavu Tom Forda: "Ja nisam umjetnik. Ja samo želim stvarati lijepu odjeću. Uopće me ne zanima je li to što radim nešto novo ili je na neki način već viđeno. Ionako ne trebamo ništa novo, možda samo još jednu verziju onog što smo radili prošle ili pretprošle sezone". Dakle, ništa od nuklearne fizike ovdje. A ni od elitizma, snobizma i kojekakvih ostalih vrlina…

Uvijek nas pitaju što znači eNVy room? Od kuda baš taj naziv?
Mnogi bi eNVy room jednostavno preveli "soba zavisti", no zapravo ima dublji smisao. Malo vas zna da su to zapravo inicijali naših imena, odnosno N-ikica i V-jeko. A zašto tim redom? Pa "bečka soba" (Vi-eN) baš i nije bilo najbolje rješenje. Nikako ne! Nadalje, riječ room bi trebala obilježiti mjesto, odnosno mali, (ali stvarno mali) stan u Vlaškoj otkud je sve počelo, još malo pa prije 10 godina.

Bila su to vremena kada nije bilo blogova i modnih portala, cruise kolekcija i Fashion.hr Industrije. Sve je još bilo u povojima. Sjećamo se samo da je u to vrijeme postojala jedna jedina TV modna emisija Modell (ako nas pamćenje služi) koju je vodila Tatjana Jurić, a danas, gle ironije, ne postoji niti jedna. Cro a Porter je bio na samom početku, nešto ranije je počeo i prvi Fashion week Zagreb, a današnji Fashion.hr se tada drugačije zvao - Fashion weekend Bol. Danas se na Bolu uspješno prikazuju cruise kolekcije i to već drugu sezonu. Mi ćemo se ipak u našoj kolumni koncentrirati više na Dove Fashion.hr, budući smo dio tog uspješnog projekta od prvog dana, pa evo sve do danas.

Prva revija – ogromna kolekcija i mala pista
Štošta se promijenilo. Početkom 2004. startali smo s našom prvom revijom i kolekcijom koja je brojala tada veeeelikih 50 komada. Danas nam takva ludost ne pada na pamet. Sva sreća u tome da je pista bila kratka pa je djelovalo dinamično. Kako smo tada došli do sponzora? To nam ni dan danas nije najjasnije. Znamo samo da smo se svi tresli od nedostatka sna i ogromne količine sponzorskog Red Bull-a. Gledajući iz današnje prespektive, prostor za reviju bio je smiješno mali. Tad je izgledao uistinu ogroman, pogotovo pola sata prije revije kada smo bili izuzetno zabrinuti hoće li se napuniti ljudima. Na svu sreću uspjelo je. Dapače, bila je gužva.

Na reviju nam je došao i naš dragi kolega Robert Sever koji je već tada bio vrlo uspješan. Bile su tu i Tatjana Jurić, Vanda Winter, ali i (ako je se sjećate) Paola Valić. A backstage? Izgledalo je to otprilike kao reklama za Motorolu iz 2005. godine u kojoj se u telefonsku govornicu naguravaju Madonna, Bert Mccraken, Alanis Morissette, limeni orkestar, Notorios B.I.G., Iggy Pop i još mnogo njih. Dakle, 15 cura, hrpa robe i cipela, šminkeri, frizeri, dvije prijateljice i nas dvoje u svega 10 kvadrata. Mislimo da niti Coopertfield-u to ne bi uspjelo. A na pisti? Nosile su nam cure od Tihane iz Thalia models-a, kao i Korana Gvozdić i Vanja Halilović. Tada je Vanja još bila model kod Tihane, no ubrzo je startao Exkluziv i zvijezda je rođena. A Korana, koja je danas na CMC-iju, nosila je svaku našu reviju i gotovo je postala eNVy room maskota.

Slika Sve u svemu prva revija je bila uspješna, no onda je uslijedila druga koja je bila mnogo skuplja i puno veća, s mnogo celebsa i wannabe celebsa. Za tu reviju lice nam je bila Nikolina Pišek koja je (ne bi čovjek rekao) imala, kako nam je tad u backstageu rekla, veliku tremu. Došla je i Antonija Blaće koja je upravo izašla iz Big Brother-a koji se tad prvi put prikazivao. Danas ga vodi. Revija je bila popraćena od strane svih medijskih kuća i u Večernjaku proglašena društvenim događajem godine. I tako….

Revije su se zaredale, dogodila se eNVy room kampanja s našom dragom prijateljicom i jednom od naših najuspješnijih modela Kristinom Sajko. Pa kampanja s Mijom Kovačić kad je ležeći naopačke na staklenim stepenicama, profesionalno (iako sva u grču) otrpjela i uvjerljivo odglumila posrnulu sanjivu kraljevnu (potpomognuta rolom WC papira pod glavom). Tijekom snimanja ostala je bez mobitela koji se razletio na više dijelova po cijelom lobiju. 

Svaki pojedini period, svaka revija, svaka kampanja donose razne zaplete i rasplete, bizarne i komične situacije, no previše toga ima da bi sve stalo u jednu kolumnu. Pratite nas, trudit ćemo se predstaviti vam se u potpunosti i dati vam insajderski prikaz razvijanja naše marke i modne scene u Hrvatskoj, naravno kroz naše oči i bez nepotrebnog filozofiranja. Podijelit ćemo s vama probleme kroz koje smo prolazili i kako smo (ako smo) ih riješili, što se promijenilo, a što nije, o trendovima, famoznoj inspiraciji i drugim sporednim stvarima, a i o mnogo čemu ostalom. Do sljedeće kolumne ... au revoir!





Foto: eNVy room
Kolumna preuzeta sa stranice: www.budi.in



E sad kad ste ih pobliže upoznale vrijeme je da ih i posjetite! Ukoliko volite lijepe materijale, metre svile, ručni rad i inovativnu ideju, a slučajno se uz to volite i lijepo obući i izgledati posebno - pravac Vlaška! Dečki vas tamo čekaju da ispune svaku vašu želju. I ne, neće im biti teško ručno vam šivati mašnice na haljinu - baš suprotno - učinit će sve da iz salona izađete kao princeza. Samo ću vam reći da i danas žalim što vjenčanicu nisam kupila kod njih već sam je po istoj cijeni posudila iz salona za vjenčanice na 3 dana!! 

Jučer sam poslikala i nekoliko haljinica pa vam donosim i dašak ponude njihovog salona (ljetno sniženje od 40% i dalje traje pa se nemojte sramiti i slobodno provjerite što nude):

Ne moram spominjati da sam se zaljubila u svaku bijelu haljinicu tamo :D Tko ovome može odoljeti? Izbor haljina je bajkovit, materijali su prekrasni, a rad je zaista na nivou. Ali ne vjerujte mi na riječ - idite vidjeti za sebe, garantiram da će vas Amor opaliti svojom strijelom. :)





Za kraj sam, dakako, ostavila šećer. Naime, sjećate li se one neprežaljene haljinice koju sam isprobavala kod njih kad sam kupovala remene (link) ?

Sjećaju je se i dečki. I odlučili su me iznenaditi. Nisu stigli sašiti mi drugu haljinu, ali su mi priredili i te kakvo iznenađenje! Na kavu su mi donjeli haljinicu iz kolekcije F.hr SS 2011 i poklonili mi je..
 


Budući da čekam posebnu priliku da je obučem, nisam se slikala u njoj da vidite kako je nosim, već vam samo donosim teaser ove ljepotice <3



Da vam odmah odgovorim na pitanje - da, haljina je spavala pored mene noćas.. <3

Eto dragi moji, toliko od mene o Nikici i Vjeki, sad je red na vama da ih upoznate na svoj način. To ćete najbolje učiniti tako da lajkate njihov Facebook page eNVy room facebook jer svakodnevno stavljaju neke zanimljivosti i objavljuju slike novih kolekcija i obavijesti o sniženjima. Načula sam kako će uskoro dijeliti i neke darove pa svakako budno pratite jer su dečki široke ruke!

Idem sad plesati po stanu u svojoj novoj haljinici <3
Ljubim vas :*

Broj komentara: 15:

  1. Haljine su prelepe. Pogotovo prva bela haljina. Pamet mi je stala kada sam je videla :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jao kako je dobro! I oni zvuce sjajno, a imaju talenta to je sigurno! Devojke bi trebale tamo kupovati! :D Sve izgleda bas bas sjajno :D :D :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ajme draga, haljina je pre predivna :) Svaka čast dečkima :)

    OdgovoriIzbriši
  4. decki se cine zbilja simpa, a haljine su im totalno zanimljive! bas me zanima kako ti stoji tvoja nova... :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. bome iscrpan post :)

    slatka ti je ta haljinica - sad moraš odma nešto iskemijat s njom i pokazat se :), a ova bijela tilasta je pre!

    OdgovoriIzbriši
  6. Prelepe haljine!Bas su talentovani:)

    OdgovoriIzbriši
  7. eNVy room <3 <3 <3 <3

    OdgovoriIzbriši
  8. i meni bijelo vec neko vrijeme neda mira,

    a ona sa cvijeticima ravno u srce me dira

    aaaaaaaaaaaaaaaaaah

    OdgovoriIzbriši
  9. Ne da ti malo zavidim na ovoj haljini...WOW! Ja sam pravi haljino-manijak i ovaj post je praznik za moju dusu! Stvarno, ali stvarno jedva cekam da je nabacis i postavis slicice! Savrsena!!! :)
    xx,K.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja bih ih rado posetila :D steta sto nisu u blizini, smrc.

    Ljubim puno :***

    OdgovoriIzbriši
  11. a joooj, .. ko ih nebi volio .. :) :*
    http://urbanprettygirl.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  12. Sviđaju mi se dečki :) a ona bijela haljinica sa cvjetićima je mraaak :)))

    OdgovoriIzbriši
  13. lijepo si se podruzila i jos ljepse nam to prezentirala! svidjaju mi se ovi momci! :)))

    OdgovoriIzbriši
  14. Do you mind if I quote a few of your posts as long as
    I provide credit and sources back to your weblog?
    My blog is in the very same area of interest as yours and my users would definitely benefit from some of
    the information you present here. Please let me know if this okay with you.

    Thanks![url=http://fish4payday.co.uk]payday loans[/url]

    payday loans
    Check out my website - payday loans

    OdgovoriIzbriši