četvrtak, 30. lipnja 2011.

Chanel Make Up studio - otvorenje u Zagrebu


Dragi moji,

sinoć je Zagreb zaista udahnuo neki novi zrak, zrak pomiješan mirisom Chanela.. Bilo je prekrasno, na nivou i mondeno.
Curke su se okupile već u 6 u Velvetu. Znate kako je to - rijetko se vidimo i onda koristimo ovakve prilike da se dobro ispričamo. :) Redom smo naručile Sommersbye i krenule u priču. Bila sam oduševljena što sam upoznala i neke blogerice koje imaju blogove vezane uz šminku, a koje do sad nisam pratila. Radi se o Vesni koja vodi blog beautyaddict i o mojoj čitateljici CopyCat koja vodi blog smashinbeauty. Cure su krasne i iznimno talentirane za to čime se bave pa svakako pogledajte njihove blogove.

Kakve bismo mi to blogerice bile da se uz druženje barem malo ne poslikamo? :D


Znam da ih sve poznajete ali evo i linkova na njihove blogove:

Ljupka www.guerrillagirl.net , Matea gypsygardens , Ana psycho-couture i Josephine stopppwhispering .

U priči prolazili sati. Svaka je podijelila s nama što je to u modi, šminki ili pisanju bloga posebno veseli, a sjetile smo se i onih cura koje nisu s nama jer nisu iz Zagreba pa u Zagreb stižu tek sutra na makeover (Molly - big kiss).
U pola 8 spustile smo se do križanja Mesničke i Ilice i imale zaista što za vidjeti! Ispred Limonija je stajalo barem 100 ljudi. Pokušavale smo odgonetnuti koja je, među svim krasnim damama tamo okupljenim, naša draga Virginie koja nas je pozvala na ovo otvorenje. Nismo morale dugo čekati - elegantna mlada dama vrlo skoro došla je do nas i predstavila se. Objasnile smo tko je tko kako bi ona mogla povezati imena blogova s licima i ispitale je o njenom radu za Chanel i dolasku u Zagreb. Nakon kratkog čavrljanja pozvala nas je da pregledamo što su to spremili za nas. Trebalo nam je neko vrijeme dok smo se uspjele probiti kroz koridor fotografa i snimatelja koji su lovili Severinu i Jelenu Veljaču (koje su zaista izgledale prekrasno).
U Limoniju su u prostoru od 25 kvadrata stvorili zaista intimnu i impresivnu atmosferu. Sve na svojem mjestu, prekrasno izloženo na crnim postoljima prizivalo je divljenje.


Poželjela sam uroniti lice u sjenila i pomirisati svako sjajilo, ali sam na kraju sam samo špricnula malo mog omiljenog muškog parfema - Chanel Egoiste Platinum. Bilo je vrijeme da prepustimo drugima da pogledaju izloženo i da odemo ponovo do Velveta gdje nas je čekao cocktail party.


Prekrasna hrana, divan prostor i još bolje društvo koje su nam pravil Marko i Ana. :) Papali smo sve slatko što nam se našlo pod rukom i osvježavali se litrama limunade.

Ljupka je poslikala mene i mog jednorogića a na kraju sam usliknula i ja nju:


Budući da sam došla s fotkićem kojem je baterija bila potpuno prazna (facepalm) zahvaljujem mojoj mici Ljupkici koja mi je dala na korištenje sve svoje slikice :***

Hvala svim blogericama na druženju - javite se za onu suradnju koju smo dogovarale! <3

BTW - na odlasku su dijelili poklončeke koji su se sastojali od maskare, ruža za usne i ogledalca ali ja svoj nisam uspjela ugrabiti. :(

Sutra je makeover u 20h i ovaj put idem s punom baterijom za fotić. :) Svakako navratite da vidite kako smo se provele i što su nas to naučili poznati visažisti na čelu sa Sašom Jokovićem!

Ljubim vas :*

utorak, 28. lipnja 2011.

Asos wish lista

Dragi moji,

kako je zadnji dan Amex računa danas to znači samo jednu stvar - od sutra opet mogu "peglati".. Hmmmm, pretpostavljate da imam i wish listu unaprijed spremnu? Pa naravno, svaka dobro organizirana shoppingoholičarka je ima. :D Ni ja nisam nikakva iznimka.
Budući da još nisam stigla obrstiti dućane u živo, brstila sam one online.. Moj najdraži je asos.com na kojem uvijek nađem neke divotice (pogotovo prstenje - znam, znaaaam da ih već imam previše). Pa da vidimo što sam to odabrala (a platit ću u ponoć hihiih):


Baš sam skromna, jel da? :)
Ne znam što da vam kažem - prstenja, torbi i cipela nikad dosta.. :)

Sutra sam vam na Chanel otvorenju ali zato nosim fotić sa sobom pa očekujte iscrpno izvješće kao i uvijek. Osim toga, nagradna igra Always Hrvatske još uvijek traje pa nam se pridružite ovdje .

Danas sam posebno inspirirana ljudima koji me okružuju i volim cijeli svijet. Sjetite se svaki dan nekome reći da ga volite i da vam je poseban. I udijelite kompliment nekome tko se trudi i koga cijenite.
Ljubim vas :*

ponedjeljak, 27. lipnja 2011.

An invitation and one cat

Dragi moji,

na dan kad mi poštar donese pozivnicu na fensi event, a na taj isti dan upecam prsten koji lovim mjesecima, smatram taj dan izuzetno uspješnim. Ako se tu ugura još koja kava s frendicama onda sam u ekstazi. Ajmo samo reći da je danas bio izuzeto uspješan dan. :)
Poštar je oko 11h u moj poštanski sandučić ubacio malu crnu kuverticu na čijoj poleđini bijelim slovima decentno piše CHANEL. Iako znam o čemu se radi, svejedno su u mojem trbuhu poletjeli leptirići (da, da, tolika je razina uzbuđenja). U nutra se skrivala pozivnica za jučer spomenuti Chanel event - otvorenje Chanel Make Up studija u srcu Zagreba. Pogledajte kako je divna..



Uglavnom, već su krenula dogovaranja oko blogerskih kavica prije otvorenja. Ono što se ja moram još sama sa sobom dogovoriti je što ću obući... :) Mislim da bi bio red da novu Mango haljinicu odvedem u provod!

Danas sam opet osjetila blagodati ebaya. :) Pikiram jedan prsten već mjesecima i nikako ga nisam uspjela uloviti. Danas mi se sreća osmjehnula i naletila sam na njega kad sam se najmanje nadala.. Izbidala sam ga i konačno je moj! Sad još samo treba dočekati da se dokotrlja do Zagreba u moje ruke.. Kako vam se sviđa moja ljepotica?

Ljubim vas :*

.

nedjelja, 26. lipnja 2011.

Chanel

Dragi moji,

Chanelu ne treba posebna najava kao ni objašnjenje mojih osjećaja u trenutku kad sam otvorila pozivnicu za otvorenje Chanel Make Up studija u Zagrebu. U kratkim crtama, meni će, i još nekolicini blogerica poznati zagrebački visažisti na čelu sa Sašom Jokovićem napraviti makeover. Tom će nam prilikom prezentirati novu kolekciju Chanel kozmetike te će s nama podijeliti male tajne velikih šminkera koji će nam pomoći da same isti look kreiramo samostalno kod kuće. Tamo će s nama biti i profesionalni fotograf koji će zabilježiti što se to točno događalo na našem makeoveru. Potaknute smo da ponesemo i svoje osobne fotiće i snimimo viralne fotografije za svoje čitatelje. :)


Evo i službene najave:

PO PRVI PUT CHANEL PREDSTAVLJA MAKEUP STUDIO U ZAGREBU

Od srijede 29. lipnja do utorka 15. studenog 2011. smješten u parfumeriji L1MONI u središtu Zagreba, ovaj prostor veličine 25 m2, osmišljen u CHANELOVOM umjetničkom odjelu, predstavit će CHANELOVE
kreacije šminke te profesionalni pribor u modernom, interaktivnom i zabavnom okružju.

Savjeti za šminkanje po mjeri 

Vizažisti koji su završili obuku u CHANELU, naći će se svakoj ženi na raspolaganju i posvetiti joj svo potrebno vrijeme i svoje umijeće kako bi je učinili još ljepšom.
Ovaj tim od pet vizažista pratit će svaku od njih u personaliziranom izboru tekstura i boja. Našminkat će ih u njihovom stilu, prema njihovim željama i njihovoj osobnosti te ih upoznati sa svojim tehnikama i profesionalnim tajnama.
U ovom novom prostoru bit će dostupna uobičajena paleta kao i najnovije CHANELOVE kreacije šminke Petera Philipsa (između kojih i kolekcija šminke za ljeto 2011, Les Fleurs d'été de CHANEL).

Tematski Makeup svaka dva mjeseca

Žene će dobiti priliku ući u srce CHANELOVIH kolekcija za šminkanje i otkriti njihove različite strane kroz sljedeće animacije i teme:
- « Lip & Nail bar» od 29. lipnja do 30. kolovoza,
- « Eyes bar» od 30. kolovoza do 4. listopada,
- « Cheek & Powder bar» od 4. listopada do 15. studenog.

Mjesto susreta

Mjesto susreta za sve koji se profesionalno bave modom i ljepotom, ali jednako tako i jedinstveno mjesto, radionica u kojoj se rađaju ideje, savjeti i preporuke kao i njihova umjetnička ostvarenja.
SOCIËTË PAR ACTIONS SIMPLIFIËE AU CAPITAL DE 80 200 000 € - 542 052 766 R.C.S. NANTERRE - LIAISON TÉLËCOPIE ; 01.58.37.35.35

Zagreb je elegantan i dinamičan grad pun energije: sve ove kvalitete svojstvene  Zagrebu u potpunosti se slažu s konceptom ovog CHANEL MAKEUP STUDIJA.
CHANEL svojim hrvatskim klijenticama želi ponuditi njima prilagođene doživljaje  poput toga da budu dio jednog povlaštenog trenutka, dobiju personalizirane savjete stručnjaka za šminkanje i nauče kako oplemeniti svoju ljepotu.


 
CHANEL MAKEUP STUDIO

Otvoren je od ponedjeljka do petka od 9 do 21 i subotom od 9 do 17 sati.

CHANEL
c/o: Limoni
Mesnička 1
10 000 Zagreb


Jako se veselim ovom eventu i druženju s drugim blogericama u ovako krasnom okruženju i veseloj prigodi. I sama koristim godinama Chanelovu dekorativnu kozmetiku (rumenila, sjenila i sjajila za usne) pa se nadam da ću dobiti neke nove ideje vezane uz kombiniranje boja i neke dobre savjete koji će mi pomoći da izbjegnem sitne greškice u nanošenju šminke. U svakom slučaju nosim fotić sa sobom kako bi vam pokušala dočarati barem dio tamošnje atmosfere. Bit će vam kao da ste tamo sa mnom - obećajem!

Ljubim vas :*

subota, 25. lipnja 2011.

Stripe it black, stripe it red

Dragi moji,

danas slavimo dvadeseti rođendan naše prekrasne i pokrane države.. Budući da je ovo modni blog a ne politički, svoja ću razmišljanja na tu temu ostaviti drugim ljudima na raspolaganje. Svima vama sretan dan Državnosti Lijepe Naše! <3
Danas nismo zakurili roštilj na Bundeku (jer svi drugi jesu pa smo znali kako nema šanse da se dokopamo slobodnog roštilja i kućice) već smo pojeli krasan ručak kod kuće koji je spremila moja voljena mamica :*

Na Bundek smo ipak otišli na kavicu da barem doživimo tuđe roštilje kad već ne radimo svoj. Sjeli smo u birc i taj tren je krenulo - miris roštilja sa svih strana bacao nas je u nesvijest! Nije da smo bili gladni, ali znate kak je to s roštiljom - uvijek možeš pojesti barem komad. :)

Izašla sam u haljinici koju sam jučer kupila u Mangu. Toliko je slatka da nisam mogla odoljeti.. Sjedili smo uz jezero, a ja sam se obućena u prugice s Lukinim propelerčićem oko vrata pravila da sam na moru. <3

Haljinica Mango, tajice no name, ogrlica LukA Grubišić, Torbica Mica by Ljupka, Narukvice Accessorize, Kozmo i Calvin Klein, sunčane naočale Prada,  Prstenje Mango i ebay, sandale Peko


Ovih dana s curama pričam o "sniženjima" u dućanima. Naime, moje frendice vjeruju kako nam trgovici "bacaju krafne u oči", odnosno, daju lažna sniženja. Znate kako sam čekala sniženje u Zari ne bi li se domogla onog plavog sakoa? E pa, došla sam jučer u Zaru i taj sako (i sakoi istog kroja drugih boja) povućeni su iz prodaje i nisu na sniženju već se vode kao nova kolekcija i prodavat će se po redovnoj cijeni od 399,00 kuna kao i do sad. Čujem priče i o tome kako se cijene u nekim dućanima za vrijeme sniženja podignu i onda se istaknu cijene s popustom od 50% što ispadne kao cijena prije sniženja.. Osim toga, čujem kako se po dućanima na sniženju majice prodaju po cijeni od 59 kuna, a kad sniženje prođe roba se vraća na police po punoj cijeni i prodaje kao nova kolekcija! Malo je reći da sam bila ljuta i razočarana. Ne sniženjima, već ovim mentalitetom. Gdje smo mi to od Europe pitam se..

Uglavnom curke, razmislite prije nego nešto kupite na sniženju o mojim pravilima:

Treba li vam to ili kupujete zato što je na sniženju od 50%? Hoćete li to imati uz što nositi?
Obično se odlučujem na kupnju neke stvarčice ako u glavi mogu izvizualizirati barem 3 kombinacije s tim predmetom i barem 2 prigode za koje to mogu obući.


Ne kupujte na akcijama koje nude Platiš 2 dobiješ 3 osim ako zaista ne želite sve 3 stvari.
Vjerojatno će nakon ove akcije uslijediti sniženje od 50-70% na kojem ćete moći kupiti tu jednu stvar koju ste zapravo željele kupiti.


Ne kupujte krajem sezone stvari koje su jednogodišnji trend.
Ako je neki trendy komad na sniženju krajem proljeća nećete ga moći obući do idućeg proljeća kad će izaći iz mode!


Prije nego idete u kupovinu na sniženju pregledajte cijeli ormar s robom, cipelama i torbama.
Ako idete u plansku kupovinu na sniženjima manja je vjerojatnost da ćete kupiti nešto što će stajati 3 godine u ormaru prije nego to poklonite ili bacite. Kad pregledate što imate od robe moći ćete vidjeti što vam nedostaje i kupiti baš to. Osim toga, to će vas spriječiti da kupite treću bijelu košulju (jer dvije već imate kod kuće).

Ako na sniženju nađete cipele/traperice/majicu koje sanjate cijeli život i sad su se konačno smilovali bogovi shoppinga i poklopila su se sva zviježđa pa je cijena prihvatljiva, kupite to ODMAH i u više boja ako postoji.
Ako na sniženju nađete nešto što je prihvatljivo po cijeni, a stoji vam kao saliveno kupite to odmah - za slučaj da ste se zeznuli to ćete drugi dan lako vratiti, a ako odete iz dućana a da to niste kupili - kad se vratite tog više neće biti (jer je to Murphyev zakon).
Osim toga, savjetujem da si to kupite u više boja (ako si možete priuštiti) jer ćete kasnije žaliti za onim što je ostalo u dućanu a sad to više nikad nećete moći naći. Ikad!

Oprez s kupovinom šminke i kozmetičkih proizvoda na sniženju!
Obavezno provjerite rok trajanja kozmetike prije nego je kupite. Osim toga, kupujte na sniženju tamo gdje je frekvencija ljudi veća jer je obrtaj robe veći pa to znači da šminka nije dugo stajala. Ako je moguće, kozmetika i parfemi najbolji su kad se skladište u mračnim prostorima. Nikad ne kupujte parfeme na sniženju koji su duže od par mjeseci stajali na osvjetljenim policama u parfumeriji jer ih je svjetlo i toplina pokvarilo i promijenilo im sastav. Pitajte prodavačicu može li vam donjeti taj predmet iz skladišta (ako ono postoji).
Pri kupovini parfema na blagajni nakon što platite otvorite parfem i pogledajte mu boju i provjerite miris. Ako ste kupili nešto pokvareno moraju vam to na mjestu zamijeniti ili vratiti novac. Ako odete s time kući tko će ih natjerat da vam vrate novac jer tko zna od kud ste to donjeli. ;)

Žicanje popusta na cipele iz izloga
Ako na sniženju kupujete cipele koje su bile u izlogu svakako tražite da probate obje (odnosno da ih vidite) jer se ona cipela koja je stajala u izlogu vjerojatno razlikuje od one koja je u kutiji (zbog izlaganja suncu i prašini). Takve vam cipele ne trebaju pa makar bile snižene 70%.
Osim toga, ako kupujete par cipela koji je korišten kao izložbeni i ljudi su te cipele isprobavali i razgazili, pitajte prodavačicu za dodatan popust budući da je cipela oštećena (a vi je svejedno želite pa je bolje da je prodaju vama nego da je vrate dobavljaču). Vjerojatnost da vam odobre dodatnih 10% je velika. :)


Pitajte za povrat
Prije nego nešto kupite pitajte prodavačicu u kojem periodu možete predmet vratiti ili zamijeniti za nešto drugo. Ako povrata nema dobro pregledajte robu od oštećenja prije nego je platite.

Sretno sa shoppingom, ljubim vas :*

petak, 24. lipnja 2011.

Give it to me half off

Dragi moji,

u srijedu sam nenadano otišla na moreno.. Okupala sam se u moru prvi put ove godine i mogu vam reći da je božanstveno. More se već malo ugrijalo a vani je i tako vruće pa nema boljeg osviježenja  od kupanja. :)
Svratili smo i na izlet u Rijeku koja je prepuna turista i lijepa kao i uvijek. Tako je živo na korzu, a opet tiše nego u Zagrebu (nema tramvaja pa mi se valjda zato čini). U svakom slučaju bio je to krasan izlet.



Osim čari Rijeke otkrila sam i čari sniženja (a neki dan sam trubila kako nikako da počnu)! U TCR sam poharala Mango. Ponuda nije tako dobra kao u Zagrebu al mogu vam reći da sam našla par stvarno odličnih stvari. Kupila sam si nude suknjicu, haljinicu na prugice s remenčekom i još jednu haljinu koja izgleda kao suknja nošena na bluzicu. Ta haljina stoji kao salivena - vidjet ćete za koji dan kad se vrijeme proljepša. :)


Stvarčice su naravno ljepše kad se obuku, ali nisam mogla izdržati da novi shopping ne podijelim s vama.
Večeras me čeka laganini druženje s prijateljima, a slijedećem tjednu veselim se kao malo dijete. Vjerojatno ste pročitali već na drugim blogovima kako se u Zagrebu otvara Chanel Make Up studio! Velika mi je čast što sam i ja pozvana, no o tome detaljnije sutra. :)

Budite mi lijepi i pametni, ljubim vas :*

.

utorak, 21. lipnja 2011.

Oh happy day

Dragi moji,

jučer ste ostali zakinuti za post no to zaista nije bilo namjerno. Nije me bilo kući, a kad sam konačno stigla nisam mogla do kompa. No, danas sam tu da se iskupim. :)
Početkom mjeseca najavila sam kako se nadam jednoj pozitivnoj informaciji, odnosno, rješavanju situacije u pozitivnom smislu i danas se to stvarno dogodilo! Jako sam uzbuđena cijeli dan jer se konačno nešto pokreće i razvija..
Još uvijek nisam kupila novi kupaći za ovu sezonu ali to uvijek stignem (kao i obično - impulzivnom kupnjom u zadnji tren).. :)

Jučer sam provela ugodno popodne s Ljupkom, Anom i jednim dragim novim prijateljem koji mi se već sad uvukao pod kožu. Razgovarali smo satima, a bilo je još tema koje smo odlučili ostavili za drugi put. :)

Nisam se slikala u kompletnom outfitu al vam mogu reći da sam uživala noseći muževu majicu :)

Cugica je bila krasna.. Ponovilo se!

Danas sam se malo usput sliknula. Kombinacija je bila za kavicu s frendovima; baš je bilo sunčano i toplo, konačno lijepo vrijeme..

Majica Mango, Tajice Goldenpoint, Sandale Replay, Prstenje Accessorize, Torbica Mica by Ljupka
Nisam neki životni guru, al želim s vama podijeliti ono što me usrećuje. Svakog se jutra probudim sretna, nasmijana i zaljubljena. U muža, prijatelje, život. Veselite se više u životu, nemojte toliko brinuti - nekako uvijek stvari dolaze na svoje i uspostavi se da je tako trebalo biti jer je to najbolje za vas.
Volite se, ljubite, recite oprosti, zagrlite onoga tko vam je drag, prešutite ono što možda ne morate reći a nekog bi povrijedilo. Uživajte, jer danas je dan - ovaj dan je samo danas i nikad više.
Ljubim vas :*